Fart over Feltet

Vi byder velkommen til særudstillingen ”Fart over feltet”, som vises på GAIA Museum Outsider Art fra lørdag d. 10. september til og med lørdag d. 12. november. De to kunstnere bag udstillingen er den japanske outsiderkunstner Hidenori Motooka (1978) og den amerikanske outsiderkunstner Andrei Palmer (1987).

Motooka er dybt fascineret af tog og har, siden han var lille, taget frontale billeder af de tog, der kørte igennem hans hjemby Kobe. Hver gang en ny togmodel blev taget i brug, forevigede Motooka det. Togene begyndte han for alvor at indlemme i tegninger i 1995, og i dag har han tegnet omkring 100 forskellige lokomotiver. I sine nyeste værker forsøger han at integrere alle lokomotiver i samme billede. Motooka er internationalt anerkendt og er bl.a. repræsenteret i Collection de l’Art Brut i Lausanne i Schweiz.

Palmer blev født i Rumænien og boede på børnehjem, ind til han som seksårig blev adopteret af en familie i Missouri, USA. Hans forældre opdagede hurtigt en kunstnerisk åre hos Palmer, som lavede modeller af biler såsom Rolls Royce og Lincoln, men også lastbiler, cementblandere og autocampere af pap, bobleplast, plastik, julelys, sølvpapir og mange andre materialer. I dag bor Palmer i Atlanta og har gennem de sidste tre år lavet mere end 75 biler. Han er bl.a. portrætteret i det anerkendte tidsskrift om outsiderkunst ”RAWVISION”.

Udstillingen er en del af den Europæoske Kulturby, hvor GAIA Museum Outsider Art arbejder med at sætte fokus på outsiderkunsten både nationalt og internationalt. GAIA Museum ønsker ikke blot at fokusere på det social aspekt ved outsiderkunsten, men at vise at den besidder markante og relevante kunstneriske kvaliteter og udtryk.

DAN CMYK EU CAP left

Hidenori Motooka - without title - photo by Lars Bay lille