AKTUELLE

JUBILÆUMS-JUL på GAIA

Særudstilling 19. november -22. december 2022

GAIA har jubilæum i år. GAIA Museum fejrer 20 og GAIA Akademi 10 år.

Der har været mange jubilæumsarrangementer i årets løb. Særudstilling med kunstnere fra både Bifrost og GAIA Akademi, Akademiets Efterårsudstilling, Jubilæumsudstilling med de seks første kunstnere på Akademiet, samt en fest for alle på GAIA, hvor musikken blev leveret eksklusivt af Johnny Hansen fra Kandis.

Kulminationen på det hele er JUBILÆUMS-JUL på GAIA. Det finder sted lørdag den 19. november fra kl. 10-15. Der er en stor tradition for julemarked på GAIA og i år bliver det ekstra festligt.

Der er åbent hus og gæsterne er meget velkomne både velkomne i caféen og i juleudstillingerne ved butikken og på GAIA Akademi – men i lige så høj grad også på værkstederne GAIA Grafisk, GAIA Design og Rammeværkstedet på husets 1. og 3. sal.

Der er original håndlavet julepynt fra de kreative værksteder, samt utraditionelle kunstværker og julekort og kunsthåndværk, som man ikke finder mage til andre steder.

GAIA har en helt unik verden at byde på, for eksempel har GAIA Akademi i år lavet kunstinstallationer i samarbejde med Skandinavisk Designhøjskole. Akademiets temaet er LYS, både i den forstand at julen også er en solhvervsfejring – det er årets vendepunkt, hvor solen begynder at få sine kræfter tilbage. Men også i form af lyset fra ledestjernen over Betlehem, som viste vej til Jesusbarnets fødsel. Og endelig det symbolske lys, vi tænder for hinanden gennem venskab og relationer.

I forbindelse med JUL på GAIA kan du blandt andet møde GAIAs medarbejdere og personale, samt repræsentanter for GAIA Museums Venner, der er en selvstændig frivillig forening, der bakker op om GAIAs aktiviteter og formål.

I forbindelse med åbningen af Jubilæums-Jul spiller Sand & Harbo i Café GAIA Papaya. Deres filosofi er, at ”Musikken skal have personlighed og sjæl, og den skal hovedsageligt være spillet af menneskehænder," som de siger. De bevæger sig inden for flere musikalske stilarter: Folk, Rock, Blues og Swing.

Caféen har leget med den engelske juletradition for sausage rolls med forskelligt fyld. Så man kan nyde en lun og sprød tallerkenfuld af dem til et godt glas vin, øl eller vand – eller man kan holde sig i det søde hjørne med æbleskiver og gløgg. I hele juleperioden tilbyder Café GAIA Papaya frokost med dagens lune ret alle hverdage kl. 11.30-13.15 og der er skruet ekstra op for julehyggen. Man kan også købe lækre småkager både til at nyde i caféen eller til at tage med hjem.

Som altid, er der fri entré og gratis parkering.

Yderligere julearrangementer på GAIA:

• Jul á la GAIA (fokus på butik) torsdag den 24. november. Der er længe åbent i butikken og caféen. Kom forbi mellem kl. 16-20 og nyd et glas vin, en snack og se det flotte julemarked. Butikken er åben med masser af gode gaveideer og sjove kreationer.

• Jul á la GAIA (fokus på café) torsdag den 8. december. Julemad kl. 17.30 i Café GAIA Papaya. Vi serverer traditionel flæskesteg med tilbehør og risalamande. Kuvertprisen er 119 kr. Der er plads til 75 gæster, og man skal bestille plads på forhånd. Skriv til gaia@randers.dk eller meld dig til hos Tina i caféen. (Først til mølle). Der er åbent i butik og julemarked fra kl. 16-20.

Udstillingen vises i GAIA Museums butik, café, særudstillingslokale og på GAIA Akademi i hele udstillingsperioden

19. november - 22. december 2022